Marţi, 06.18.2019, 6:22 AM
  Alexx Vlad                                                                                    

PANOURILE RADIANTE INFRAROSUCe sunt panourile radiante

Panourile radiante infrarosu sunt corpuri de incalzire care transforma energia electrica in doua componente: caldura radiata si caldura convectiva. Caldura radiata este transmisa prin intermediul radiatiei in infrarosu, care este o radiatie electromagnetica a carei lungime de unda este mai lunga decat a luminii vizibile (400-700 nm) dar este mai scurta decat a microundelor. Procentul de radiere este de 93-95%, diferenta pana la 100% fiind caldura convectiva.
Producatorii de panouri radiante folosesc ca element de incalzire fibra de carbon, aceasta avand proprietati de emisivitate deosebite, rezistenta la utilizare si durata de viata foarte lunga. Radiatia infrarosie este directionata cu ajutorul unui deflector catre partea din fata a panoului. Aceasta atinge o temperatura de maxim 120 grade Celsius, nefiind periculoasa la atingere pe perioade scurte.


Cum functioneaza panourile radiante

Panourile cu unde infrarosii functioneaza pe acelasi principiu cu cel dupa care soarele incalzeste pamantul prin intermediul radiatiilor infrarosii. Undele electromagnetice invizibile cu ochiul uman (razele infrarosii) emise de soare pun in miscare moleculele, care elibereaza energie pe care noi o resimtim sub forma de caldura. La temperaturi obișnuite, cea mai mare parte a spectrului radiației termice se află în domeniul infraroșu; acesta se deplasează către lungimi de undă mici pe măsură ce temperatura corpului crește. Undele infrarosii au un efect benefic asupra corpului uman fiind recunoscute pentru eficientizarea proceselor fiziologice la nivel celular si reglarea echilibrului termic a organismelor vii. Astfel se explica starea de bine ce ne cuprinde stand la soare, acea "toropeala", valabila si pentru celelalte vietuitoare (pasari, reptile, animale, plante…).
Razele IR emise, ajung cu usurinta in toate colturile incaperii si sunt absorbite de pereti si corpurile prezente, acestea incalzindu-se. Corpurile fiind incalzite, vor degaja caldura acumulata in aerul din incapere, incalzirea aerului fiind uniforma.


Avantaje panouri radiante

Cel mai important avantaj este eficienta incalzirii prin acest procedeu, eficienta ce ajunge pana la 99%. Nu vom intalni pierderi de caldura deoarece corpurile sunt incalzite inaintea aerului.
Efect benefic asupra sanatatii deoarece panourile imita incalzirea soarelui, functioneaza fara zgomot, nu genereaza curenti de aer deci nu ridica praful, nu usuca aerul, incalzire uniforma a spatiului
Nu necesita autorizatii nici proiecte ale instalatiilor, fara costuri de intretinere, durata de viata practic nelimitata.
Montaj simplu, rapid, fara mizerie. Se conecteaza la reteaua existenta de energie electrica.
Reglaj automat al temperaturii cu ajutorul termostatelor, independent in fiecare incapere.

Ataşamente: Imagine 1
[ Adăugare intrare ştiri ]
http://electricbraila.ucoz.com/news/site_uri_electrician_braila/2012-10-08-13

ELECTRICIAN-Alex 0735 106 466
0757 474 952
alexx vlad